Що, якщо їсти м'ясо щодня? Занадто високий вміст тваринного білка в раціоні призводить до втрат кальцію та перевантаження сечовидільної системи, підвищує ризик серцево-судинних захворювань, інсультів та пухлин. Високе споживання білка можна виправдати хіба надмірними фізичними навантаженнями.
Справа в тому, що для перетравлення м'яса у шлунку потрібне кисле середовище. А для перетравлення картопля або, скажімо, макарон, лужна. Ось і виходить, що поки м'ясо перетравлюється, картопля просто не засвоюється. Звідси і «ситість».
Крольчатина Тушка кролика містить до 85% м'яса, яке засвоюється нашим організмом майже 90 %. Для порівняння: цей показник у яловичини та свинини значно нижчий. В складі м'яса кролика менше «баласту» – сухожиль і кісток.