Просто покладіть висушені головки часнику у скляну тару, ретельно пересипавши борошном або сіллю (шар сипучого продукту зверху повинен становити не менше 2 см). Потім щільно закрийте банку пластиковою кришкою і сховайте в кухонну шафку або на полицю.
Як і де зберігати часник Вибирайте сухе затемнене не надто спекотне, але не дуже холодне місце. Зберігати часник можна в домашніх умовах за кімнатної температури. Погріб або сарай підійдуть тільки якщо там не сиро і не холодно.
Банки рекомендується промити та простерилізувати, скласти в них головки часнику так, щоб залишилося небагато вільного місця. Порожнечу зверху потрібно заповнити марлею в кілька шарів і залишити банки відкритими, закручувати кришкою не потрібно. У такому вигляді часник необхідно поставити у темне приміщення, але не вологе.
Часник не можна зберігати в холодильнику, він дуже швидко стає м'яким. Така ж дія надають на нього поліетиленовий пакет або закритий контейнер.