Скільки додати спирту у вино, щоб зупинити бродіння?
Щоб припинити бродіння, потрібно зняти вино з осаду і закріпити спиртом (бажано виноградним дистилятом) або горілкою до концентрації 16%. Якщо початкова цукристість сировини невідома, розрахувати природну міцність, отриману шляхом бродіння, не вийде. У цьому випадку додають 10-15% спирту від обсягу вина.
Скільки має бути цукру та спирту в домашньому вині?
Співвідношення цукор/спирт у різних сортах вин кількість цукру у сухому вині мінімально – менше 0,3% цукру при 9-11% спирту; зміст цукру у напівсухому вині 0,5-3%, алкоголю – 9-11%; у напівсолодкому світлому вині цукру стільки ж, скільки та у червоному: 3-8 %, спирту 9-13%;