Насіння закладають на глибину приблизно 1 см і періодично змочують ґрунт водою, не допускаючи його пересихання. Якщо немає можливості регулярно стежити за посівами, ящики можна накрити склом або плівкою – так земля точно не висохне. Найкраща для проростання спаржі температура становить +25…
Насіння достатньо заглиблювати в землю сантиметра на два, не більше. Ємності з розсадою слід помістити в добре освітлене місце, не завадить і додаткове джерело світла, щоб рослини швидше набралися сили. Паростки, що з'явилися, злегка присипають торфом.
Насіння сіє на глибину 2 см і на відстані 5-7 см. А через 3-4 тижні треба буде прорідити сходи, залишивши тільки найсильніші паростки на відстані 10-15 см. Розсада спаржі росте повільно і через півтора місяці досягає всього 10-15 см заввишки. Тому і на грядах розсади вона залишається довго, один-два сезони.