Актуальні поради Українцям Як правильно варити горох колотий?

Як правильно варити горох колотий?

Якщо час вийшов, а горох здається все ще сухуватим і майже не набряклим – напевно він просто старий. Тоді слід злити воду, залити свіжою та залишити ще ненадовго. Після цього варити горох потрібно від години до півтори, якщо він цілісний, і до години – колотий. Дробленому вистачить трохи більше півгодини.

Після закипання додайте в горох пару ложок рослинної чи вершкового масла. Через 10-15 хвилин після закипання всипте по 1/2 чайної ложки соди на кожні 2 літри води. Так горох стане м'яким вже за 5–7 хвилин. Але будьте обережні: якщо з содою переборщити, смак страви може зіпсуватися.

Співвідношення гороху і води при варінні – 1:3. Якщо вода швидко википіла, то можна долити ще склянка гарячою води. Щоб горох не пригорів на дно каструлі, його варять на невеликому вогні і періодично перемішують.

Заливаємо горох водою та замочуємо мінімум на п'ять годин. Після замочування промиваємо зерна гороху ще раз. Промитий горох опускаємо в каструлю (в ідеалі з товстим дном), заливаємо водою. Готуємо горох приблизно 1 годину, залежно від виду зерен.

Related Post