Пропорції для приготування кава в турці 1:10 (якщо чашка об'ємом 250 мл необхідно взяти 25 г меленого) кава). Залийте кава водою та поставте турку на вогонь. Слідкуйте що б кава закипів, але не виходив за краї. Кип'ятіть кава пару хвилин, потім перелийте вміст у чашку.15 грудня 2021
Щоб зварити смачний кава в турці, ми рекомендуємо співвідношення кава та води 1:10 (на 20 г кава – 200 мл води). Це базова пропорція, її можна змінювати в залежності від величини помелу та ступеня обсмажування кава. Діапазон пропорції кави до води: від 1:8 до 1:12.
Спосіб приготування
- Якщо ви віддаєте перевагу кава з цукром, покладіть його в турку першим.
- Налийте води. …
- Покладіть кава. …
- Варити каву найкраще на повільному вогні. …
- Кава почне пінитися. …
- Повторіть процес ще двічі. …
- Дайте турці з готовим напоєм постояти півхвилини, щоб гуща осіла на дно.
- Налийте кава у чашку.
При нагріванні – не можна перемішувати каву! Загальний час приготування кава має бути близько 2-2,5 хв. Відповідно стежимо УВАЖНО! коли піна почне підніматися до краю турки (джезви) – і до МОМЕНТА, коли кава почне закипати – знімаємо турку з вогню.