Ксиліт або сорбіт вивільняють глюкозу поступово і без різких стрибків, тому вони можуть використовуватися без шкоди для здоров'я діабетиків.
До найпоширеніших натуральних замінників цукру відносять: сорбіт, ксиліт і фруктозу, на основі яких виготовляють більшість солодощів для діабетиків. Фруктоза – це натуральний цукор, який у вільному стані міститься у квітковому нектарі, фруктах, ягодах, меді й насінні рослин.
Найкращий натуральний підсолоджувач Одним із найкорисніших підсолоджувачів натурального походження є стевія. Отримують її з однойменної рослини, яку в народі називають медовою травою.
сорбіт — цукрозамінник з категорії натуральних, який вважають безпечним для тих, хто має діагноз «діабет». Він майже вдвічі менш калорійний за цукор, однак і не такий солодкий. ксиліт — має майже вполовину менше калорій за цукор й низький глікемічний індекс.
Солодкість еритриту відповідає 60-70% солодкості цукру. Цей цукрозамінник не містить калорій, тому безпечний для людей з ожирінням. Він також не провокує стрибка інсуліну в крові. Еритрит не живить бактерії в порожнині рота, тому не викликає карієсу.
Які продукти зменшують кількість цукру в крові
- Топінамбур
- Свіжі овочі та зелень
- Несолодкі фрукти, ягоди
- Морепродукти, морська риба
- Авокадо
- Горіхи різних сортів (найкорисніший – мигдаль)
- Цільнозернові продукти
Можна додавати в готові страви або використовувати при приготуванні їжі. Вважається, що стевія сприяє відновленню роботи …