При варінні рис потрібно постійно помішувати, інакше він може підгоріти. Якщо рідина випарувалася, а рис не готовий, потрібно додати в рис ще молока або води. Варити рис можна в емальованій каструлі або тефлоновій сковороді. Найкраще розварюється круглозернистий рис — з нього виходить найм'якіша і найніжніша каша.20 січ. 2017 р.
Рецепт рисової каші з корицеюІнгредієнти:
- Молоко – 1,2 літр
- Рис – 1,5 склянки (375 грам)
- Сіль – половина чайної ложки.
- Цукор – 3 ст. л.
- Кориця мелена – 2/3 чайної ложки.
Можна це зробити з вечора, а вже вранці замочену крупу покладіть у каструлю і залийте склянкою молока. Також, якщо ви любите рідку кашу, то під час готування влийте більше молока. Далі доведіть кашу до кипіння та періодично помішуйте. У киплячу кашу варто додати столову ложку цукру чи меду та варити ще п'ять хвилин.
білий рис – 20 хвилин; пропарений рис – 30 хвилин; коричневий рис – 40 хвилин; дикий рис – 40-60 хвилин.
Коли вода закипить, її потрібно посолити, і додати в каструлю рис. Потім варто зменшити вогонь, накрити ємність кришкою і зачекати до повного випаровування рідини (близько 20 хвилин). Після цього потрібно вимкнути плиту і залишити готовий рис під кришкою на 10 хвилин. Не забудьте приправити рис вершковим маслом.
Рисова каша з овочами і бекономЯкщо зварити молочну рисову кашу за рецептом, представленим нижче, то її можна використовувати і в якості смачного і корисного обіду. Інгредієнти: Довгозерний рис – 200 грамів Пів-літри молока
Мультиварка чудово підходить для приготування цієї страви. Варити його можна в режимі «рис», «молочне» або ж просто «варка». Як готувати рисову молочну кашу: 1. Крупу рисову 0,5 склянки, промийте і якщо є можливість, замочіть на півгодинки 2. Зсипте рис в чашу і налийте …