Приймають внутрішньо у теплому вигляді по 1/2 склянки 2-3 рази на день через 30 хвилин після їди протягом 7-10 днів.. Перед вживанням настій рекомендується збовтувати.
Подорожник не можна використовувати при гастриті з підвищеною кислотністю шлункового соку, а також при виразковій хворобі шлунка та дванадцятипалої кишки на фоні гіперацидного гастриту, протипоказаний. подорожник також і при підвищеній згортання крові та схильності до тромбоутворення.
Всередину по 1 столовій ложці, розведеної в 1/4 склянки води, 3 рази на день за 15-30 хвилин до їди. Курс лікування – 30 днів.
2 фільтр-пакети (3,0 г) поміщають у скляний або емальований посуд, заливають 100 мл (1/2 склянки) окропу, накривають і настоюють 15 хвилин, періодично натискаючи на пакетики ложкою, потім їх віджимають. Об'єм отриманого настою доводять кип'яченою водою до 100 мл.