Скільки смажити креветки Очищені креветки смажте до золотавої скоринки ззовні та побіління мʼяса. В залежності від розміру це може зайняти від 1 до 5 хвилин. Якщо ви смажите креветки в панцирі смажте до почервоніння та знімайте з вогню. Смажити креветки довше не варто, бо вони стануть гумовими.
Перед тим як варити креветки варено-морожені, необхідно їх повністю розморозити, на що йде небагато часу: досить потримати їх в друшляку кілька хвилин під струменем теплої води. Тримати в каструлі з окропом морепродукти з панциром і головою потрібно близько 5 хв.
Якщо ви купили варено-морожені креветки, які перед цим вже частково пройшли попередню обробку, такий продукт оптимально закидати в киплячу воду і готувати не більше 3-4 хвилин. При цьому розморожувати креветки не обов'язково.
Перед вживанням їх досить просто розморозити і розігріти (найобережніші споживачі додатково проварюють таких креветок пару хвилин у підсоленій воді).
Варити креветки слід в залежності від розмірів, від 3 до 7 хвилин. Відповідно дрібним чорноморським креветкам вистачить 3 хвилин, а королівські або тигрові креветки мають кипіти до 7-8 хвилин. Готовність креветок можна визначити за кольором панцира, що змінився на рожевий.
королівські креветки — 500 г; часник — 3 зубчики; кріп — пучок; сіль — 1,5 ст. л. Час приготування — 6–8 хвилин. Покроково: Попередньо розморожуємо …