З початком кладки яєць кури особливо потребують таких елементів, як кальцій та йод. З їхньою допомогою зміцнюються яєчна шкаралупа та кістки курей, що особливо важливо для порід змішаних напрямків. Кури м'ясних порід важать багато, їх опорно-рухової системи потрібний кальцій.
Меню для несушки:
- варена картопля; зерно; мішанки; макуха/шрот;
- кісткове борошно; сіль; чиста вода.
- соковиті корми; зелень; крейда;
- конюшина; люцерну;
- молодий горох; листя салату.
- кріп; кропиву;
Колір курячого жовтка буває різним і залежить тільки від того, чим годують несушку. Якщо їй дають корми, багаті на каротин, то колір буде яскравішим. Каротину багато в таких продуктах, як кукурудза, люцерна, морква та ін.