Категорії їжі за часом її перетравлення в шлунку: їжа тривалого засвоєння (до неї належить жирна їжа та поєднання жирної з білковою); їжа, яка надмірно довга в засвоєнні, й практично не перетравлюється.
Вживання рідини, особливо води або чаю під час або після їжі, сприяє стимулюванню травлення. Рідина допоможе прискорити процес розщеплення їжі і дасть вашому організму необхідну вологу. Добре освіжає і знімає відчуття переповненості чай з м’ятою.
Уся їжа з погляду травлення ділиться на легку й важку. До важкої їжі належать молоко, чорні боби, сирі овочі, яловичина та свинина, тоді як рис, наприклад, вважається легкою їжею. Приготування та поєднання продуктів може змінити ці якості їжі.