Потрібно кінчиком кондитерського мішка зробити до еклери три невеликі дірочки. А потім рівномірно і щільно наповнити еклер кремом, починаючи з крайніх дірочок. Тоді всередині не залишиться жодних порожнеч та повітря. Начебто нічого складного.17 Mar 2018
Щоб начинити «Порожнина» еклера кремом буде потрібно кондитерський шприц або мішок. Найкласичніший і найпростіший варіант — через отвори знизу. Отвори краще робити окремо, маленькою насадкою із зубчиками (якщо намагатися зробити це насадкою із кремом, то вона неодмінно заб'ється тестом).
Дуже важливі перші 15-20 хвилин взагалі не відкривати духовку. Адже саме в цей час під впливом високої температури еклерах формуються ті самі заповітні порожнини. Відкривши духовку, ви створите різкий перепад температур і еклери миттєво опануть і не піднімуться.
Велика кількість клейковини в борошні означає те, що при випаровуванні вологи стінки еклера саме розтягуватимуться, а не рватимуться. При використанні слабкого борошна еклер може взагалі не мати всередині порожній порожнини.. Якість борошна (кількість та якість клейковини) значно впливає на утворення порожнечі всередині еклера.