Для цього потрібно запровадити кількість гостей, пора року, та тривалість банкету. Якщо він триватиме 6 і більше годин, то на одну людину потрібно щонайменше 1,5 літра безалкогольних напоїв. Якщо банкет нетривалий, 2-3 години, достатньо 0,5-1 літр на людину.
Воду беремо з розрахунку – 600 мл на людину, приблизно у такому співвідношенні: газована – 30%, без газу – 70%. Найпопулярніші соки: яблучний та апельсиновий, беріть їх 50/50 із розрахунку – 400 мл на кожного гостя, включаючи дітей. Таким чином ми отримуємо 1 літр безалкогольних напоїв на гостя під час бенкету.
Кількість міцних напоїв на весілля зазвичай визначається наступного розрахунку: половина пляшки об'ємом 0,5 літра на одну людину. Загальне кількість пляшок вина, включаючи шампанське та ігристе, як правило, повинно дорівнювати кількості гостей на весіллі.
У середньому одного гостя необхідно передбачити 200–250 мл напій. Основна частина банкету – асортимент напоїв збільшується, схема розрахунку ускладнюється.
- міцний алкоголь (горілка, коньяк, кальвадос, віскі) – ½ пляшки;
- шампанське – 1/3–1/2 пляшки;
- вино (біле, червоне) – 1 пляшка.
Jul 8, 2019