Але краще – в холодильнику, хоча й не через те, що в шафці він зіпсується: вважається, що так краще зберігається смак. Соуси з консервантами обов’язково потрібно тримати в холодильнику, відкриті упаковки – теж.
Щоб зберігати соуси більш тривалий час, потрібно використовувати холодильний пристрій. Для цього рідку охолоджену приправу необхідно перелити в стерильну баночку зі скла, у якій є щільна кришка. Замість неї можна скористатися звичайним пергаментом, зав’язавши горловину гумкою.
Щоб одночасно і полегшити це завдання, і грамотно заощадити простір холодильника, зберігайте соуси догори дном в упаковці від яєць. Так пляшки з соусом будуть надійно закріплені, а залишки гірчиці або кетчупу будуть видавлюватися швидко та легко.