Кожен качан загортають в папір або харчову плівку (у кілька шарів) і укладають качан вгору. Якщо при збиранні капусти ви залишили довгі качан (не менше 8 см), качани можна зберігати в ящику з сухим піском шаром 20 см. В нього капусту просто встромляють качан вниз.
Якщо під час збирання погода зіпсувалася та почалися опади, то качани потрібно буде висушити. перед закладкою на зберігання. Після сушіння обробити спеціальними препаратами, наприклад, АнтиГниль, щоб захистити врожай. Місце для зберігання капусти має бути прохолодним та вологим. Найкраща температура від 0 до +1 градуса.
Перед укладанням на зберігання качан має бути свіжим і пружним, без слідів гнилі. Пакують такі качани в тонку харчову. плівку. Рулони бажано брати завширшки 45 см. Ця плівка трохи липне, внаслідок чого шари міцно прилягають один до одного.
Ретельно сортуйте капусту: пережити зиму у свіжому вигляді зможуть тільки щільні качани, що визріли, без тріщин, механічних пошкоджень, плісняви, гнилі або ознак хвороб. Зрізаючи, обов'язково залишайте качану невелику частину качан (до 3 см) і пару міцного листя, що криє.