щоб крупи залишалися як можна довше свіжими, потримайте їх у холодильнику. Низька температура не тільки вб'є живність, якщо така є. Подібна обробка дозволить зберігати продукти набагато довші; прожаріть гречку в духовці протягом 10-15 хвилин.
Профілактика появи молі: зберігати сухі продукти лише у закритому вигляді; періодично оглядати харчові запаси; стежити за витяжками та отдушинами, тому що через них комахи можуть проникати від сусідів; як профілактика в кухонних шафах зберігати мішечки з лавандою або полином.
Зберігати запаси найкраще у спеціальних контейнерах. Вони можуть бути пластиковими, жерстяними або скляними. Якщо надовго залишити крупу в целофановому пакеті може з'явитися неприємний запах. Важливо, щоб ємність закривалася герметично.