Зберігати хурму слід у морозильній камері за температури -18 – -25 градусів. Термін зберігання 10-12 місяців. Щоб розморозити цілу хурму, достатньо вийняти її з пакета і покласти в філіжанку. Їсти її руками буде неможливо, вона стане надто м'якою.
16 годин Заморозити хурму в морозильній камері на 12-16 годин. Після того як хурма розморозиться вона стане солодка, але, на жаль, вона стане дуже м'якою і їсти її швидше за все доведеться ложкою. Замочити хурму на 9-12 годин у теплій воді (30 * -39 *).
добре вимити хурму, перед тим, як відправити їх у морозильну камеру. Зробити це після розморожування вже не вийде, адже хурма після низької температури стане дуже м'якою. Просто добре вимийте хурму в ділянці плодоніжки під струменями води. Видаляти плодоніжку з листочками зовсім не обов'язково.
Помісти хурму в морозильну камеру і залиш на 10-12 годин. Після розморожування від терпкості не залишиться і сліду, але хурма стане кашоподібною і ти зможеш їсти її лише ложкою. Яблука та банани на допомогу. Склади терпкі плоди разом із яблуками чи бананами, за кілька днів хурма дозріє і неприємна терпкість пропаде.