Щоб “відчути” букет напою, його краще не розбавляти, не запивати і не “заїдати”. Бренді відпивається невеликими ковтками. Але коли напій здається занадто міцним, його розбавляють содовою або додають у келих трохи льоду. Як легка закуска підійде шоколад, часточка лимона або м’ясна нарізка.
Бренді можна сміливо пити в чистому вигляді. Але, якщо хочеться його закусити, краще вибрати лимон, апельсин або чорний шоколад, які органічно з ним поєднуються. Якщо аромат занадто насичений, можна розбавити напій кубиком льоду.
Чим запивати бренді . Для зменшення міцності бренді розбавляють негазованою мінеральною водою, тоніком, апельсиновим і виноградним соками. Оптимальна пропорція – один до одного. Виноградні сорти бренді можна поєднувати з горнятком кави або міцного чорного чаю.
Пити міцні напої “Торрес”, згідно з традиціями, слід після їжі в чистому вигляді. Допускається закуска з червоного м’яса або доповнення у вигляді цигарки та кави. Для жінок гармонійним поєднанням вважається шоколад.