Викладіть перловку у велику ємність і повністю залийте холодною водою. Рівень має бути вищим за крупи на кілька сантиметрів. Залишіть на 2-3 години, а краще на всю ніч. Потім злийте воду і ще раз промийте насіння.
Щоб зварити перлову кашу з ранку раніше, крупу потрібно попередньо замочити. Спочатку кілька разів промити її, потім залити холодною водою та залишити на 10-12 годин, наприклад, з вечора до ранку. Пропорції: 1 склянка перловки на 1 літр води.
Є спосіб прискорити варіння у рази. Заливаємо склянку промиту перловий крупи довільною кількістю холодної питної води та ставимо на плиту на максимум. Чекаємо на закипання і воду зливаємо. Заливаємо знову 2,5 склянками холодної питної води крупу та ставимо вже на середній вогонь.