Для чорного сезаму характерний інтенсивніший горіховий смак і запах, з нього виробляють кунжутне масло. У білому кунжуті горіховий присмак м'якший, він солодкуватийтому його часто використовують у випічці. Обидва види корисні для заправки салатів.Aug 16, 2021
Який кунжут корисніше чорний чи білий? Це факт, що насіння чорного кунжуту містять на 60% більше кальцію, ніж білий кунжут. Обидва вони є відмінним курсом міді та магнію, і складаються майже з однієї й тієї ж кількості.
Хоча чорні насіння містить більше важливих поживних речовин і має лікарські властивості, білі насіння також досить поживне. А оскільки відмінності у смаку білого та чорного насіння кунжуту Ледве вловимі, можна використовувати їх разом для збільшення поживної цінності їжі.
Білий кунжуть краще підходить для витонченої випічки. Насіння чорного кунжуту мають сильніший аромат. Біле насіння має не такий виражений, м'якший аромат. Вміст вуглецю та вуглеводів у чорному насінні вищий, ніж у білому.