Найбезпечніша одноразова посуд Найбезпечніший одноразовий посудом вважається продукція із щільного ламінованого паперу. Для холодної їжі та напоїв застосовується односторонньо-ламінований папір, для гарячої – двосторонній.
При повторному використання одноразової пластикової посуду ушкоджується її зовнішній захисний шар, і можливе виділення шкідливих канцерогенних речовин, таких як кадмій, фенол формальдегід, які здатні провокувати розвиток багатьох захворювань, наприклад онкології.
Навіщо звертати увагу на маркування одноразового посуду? На пластиковій одноразовий посуд має бути маркування. Знак «келих — виделка» означає, що посуд можна використовувати для їжі, у тому числі гарячої. Якщо знак підкреслено. посуд для їжі не призначена.