Очищений часник можна, можливо зберігати 3-4 місяці наступним чином: скласти чисті зубчики у скляну банку, залити оливковою олією так, щоб вона покривала часник, закрити та прибрати в холодильник. Часник збереже свої властивості, а олію можна використовувати для заправки салатів.
Для цього потрібно приготувати скляні банки та марлю. Банки рекомендується промити та простерилізувати, скласти в них головки часнику так, щоб залишилося небагато вільного місця. Порожнечу зверху потрібно заповнити марлею в кілька шарів і залишити банки відкритими, закручувати кришкою не потрібно.
Найпростіший метод зберегти часник до самої весни – помістити його у скляні банки. Для цього головки потрібно ретельно просушити. Шари часнику можна просипати деревною золою, борошном або сіллю таким чином, щоб вони між собою не торкалися. При цьому слід пам'ятати, що закривати кришкою банку не варто.