Яловича печінка, нирки, серце і саме м'ясо містять найбільшу кількість заліза. На 100 грам продукту припадає 36% щоденної норми мінералу.
ПРОДУКТИ З ВИСОКОМУ ЗМІСТЮ ЗАЛІЗУ:
Назва продукту | Зміст заліза у 100гр | Відсоток добової потреби |
---|---|---|
Ячмінь (зерно) | 7.4 мг | 53% |
Горох (лущений) | 7 мг | 50% |
Печінка яловича | 6.9 мг | 49% |
Жовток курячого яйця | 6.7 мг | 48% |
•Jan 29, 2016
Продукти з високим вмістом заліза
- Молюски
- Субпродукти
- Червоне м'ясо
- Шпинат
- Бобові
- Гарбузове насіння
- Кіноа
- Брокколі
Найбільше елемента міститься у топінамбурі – близько 4 мг. У яблуках та грушах його 2,6, у маракуйє – 1,6, а у фініках – 1 мг. Увага! Овочі та фрукти багаті на вітаміни B12 і C, що покращують всмоктування заліза.