Геркулесова каша містить антиоксиданти Антиоксиданти поліфенолу, які містяться в геркулесовій каші, мають антиоксидантні і протизапальні властивості. На клітинному рівні поліфеноли доведено, що допомагають боротися зі старінням і захищати від захворювань, зменшуючи окиснювальний стрес.4 жовт. 2023 р.
Приймати по 0,5 склянки тричі на день. Відвар вівса на молоці: 1 склянку неочищених зерен залити 1 л молока і варити протягом години на слабкому вогні. Процідивши, пити гарячим, можна з маслом або медом.
геркулес – товсті великі пластівці, оброблені паром і тому менш корисні; варяться близько 20 хвилин; пелюсткові – товсті пластівці, на смак ніжніші за геркулес; варяться близько 10 хвилин.
Геркулес – це вівсяні пластівці, з яких найчастіше більшість із нас готує кашу. Технологія підготовки продукту значно відрізняється від технології виробництва вівсяної крупи. Спочатку з зерен видаляються висівки, потім крупа пропарюється за високих температурах, щоб час приготування каші в домашніх умовах був меншим.
У ній дуже мало цукру, лише 1% вуглеводів. Також вівсянка є хорошим джерелом бета-глюкану, містить багато вітамінів, мінералів і антиоксидантів. Регулярне споживання вівсянки може знизити ризик серцево-судинних захворювань, ожиріння та діабету типу 2.
Медики відзначають, що у вівсяній каші міститься фітинова кислота, яка вимиває з організму кальцій. Людям з остеопорозом таку кашу вживати не рекомендується. Також вона протипоказана тим, у кого є порушення гормонального балансу або алергія на глютен.
Геркулес виготовляють з насіння вівса шляхом їх обробки за спеціальною технологією, в результаті якої відбувається звільнення вівсяних насіння від твердої оболонки. Організм людини не здатний її перетравити. …