Актуальні поради Українцям Яке борошно вважається сильним?

Яке борошно вважається сильним?

Прийнято, що силу муки характеризує кількість білка (клейковини) в ній. Якщо звичайне борошно містить зазвичай 10% білка і підходить для простої випічки на кшталт кексів, коржів і т.д. у сильному борошні білка вже 13-15%.

Визначити силу борошна дуже просто. Клейковина – це білок пшениці, тому силу борошна можна визначити, просто подивившись на упаковці відсоток вмісту білка в борошно. У слабкого борошна він буде 9-10%, у сильною – 12-14%. Все, що середня борошно широкого спектра дії.

Борошно вважається сильною за показника W 350 і більше одиниць. Залежно від того з якої пшениці було виготовлено борошно, цей показник може досягати 500 одиниць.

Головне, вміст білка не повинен бути меншим за 12 % – тільки в цьому випадку ви отримаєте еластичне та пружне тісто. Сильна борошно вимагає більше води для одержання тесту нормальної консистенції, що також впливає на густину готового виробу.

Related Post