Група А являє собою макарони з борошна тільки твердих сортів пшениці, група Б – продукцію з м’якої склоподібної пшениці, група В – з хлібопекарського борошна. Крім того, тверді сорти пшениці можна ідентифікувати на упаковці за словами durum, “пшениця твердих сортів” або semolina di grano duro.
Лідерами рейтингу, які відповідають усім випереджальним вимогам стандарту Роскачества, стали макарони 4 ТМ. Це російські “Barilla”, “Роллтон”, макаронні вироби “Італійські” та La Molisana (Італія).
Як уже говорилося вище, найкориснішими для здоров’я є макарони з твердих сортів пшениці. Вони є дієтичним продуктом, оскільки мають досить низький глікемічний індекс, а отже, на тривалий час насичують і втамовують відчуття голоду.