Якщо ж ви, навпаки, хочете зберегти манго якомога довше, то покладіть незрілі плоди в холодильник. Попередньо оберніть їх у папір, але не мочіть. Потім, за кілька днів до того, як манго вам знадобиться, дістаньте його з холодильника та залиште при кімнатній температурі. На дозарювання піде 2-3 дні.
Використовуйте його власний етилен: нещільно загорніть манго у пергамент або у звичайний паперовий пакет і залиште в темному місці за кімнатної температури на ніч або на добу (залежить від стиглості кожного конкретного екземпляра). Піддайте газу: покладіть у пакет з манго фрукти або овочі, що також виділяють етилен.
Оптимальне зберігання манго Чим щільніший, тим довше він зможе зберегтися. Оптимальна температура зберігання для недозрілих плодів – 13 градусів Цельсія, для зрілих – 10. зберігання може досягти одного місяця, залежно від ступеня зрілості.