Актуальні поради Українцям Що додавати у воду при варінні буряків

Що додавати у воду при варінні буряків

Так, під час термічної обробки коренеплоду у каструлю з водою бажано додати додатковий інгредієнт. Під час варіння овочів у киплячу воду необхідно додати кислий інгредієнт. Найкращий варіант – це крапнути кілька крапель соку лимона. Використовувати можна й аналогічний обсяг столового оцту.

Помитий буряк залийте гарячою водою, щоб він був повністю покритий рідиною. Для збереження кольору буряка додайте у воду одну ложку оцту або лимонного соку в розрахунку на 1 л води. Варіть під кришкою 10 хвилин за середньої потужності. У разі недостатньої готовності продовжіть варіння.

В такому випадку вам потрібно опустити буряк в уже киплячу воду, додати рослинне масло і не зменшувати вогонь. Після того, як буряк відвариться протягом 30 хвилин, його потрібно різко остудити холодною водою і потримати там 10-15 хвилин. Перепад температури охолодить овоч і дозволить йому дійти до готовності.

Кулінари рекомендують варити буряк для борщу не більше 10-15 хвилин. Також борщ може "полиняти" після повторного розігрівання. Тому робіть це невеликими порціями і швидко (найкраще в мікрохвильовій печі). Для борщу потрібно підбирати підходящі сорти буряка — найкраще підходять салатні плоди темно-бордового кольору.

Якщо варити овочі середнього розміру – до 10 см в діаметрі, витратите від 50 хвилин до 1,5 години. Потім, щоб вони дійшли готовності, злийте воду, залийте холодну та залиште ще на 15 хвилин. Маленькі бурячки варяться від 40 хвилин до години, а на дуже великі витратите від 1,5-2 години.

За добу достатньо з'їдати до 250 грамів вареного буряка. Шкоди від буряків на ніч майже немає. Тому можна вживати овоч у будь-який час. Головне при цьому з'їдати його не пізніше ніж за дві години до сну.





У киплячу воду додаємо цукор, достатньо 1 ч. л., щоб буряк у процесі приготування не втратив яскравого кольору. Замість цукру в каструлю під час варіння додаємо чайну ложку соку лимона або ½ …

Related Post

Як називається програвач із диском?Як називається програвач із диском?

Під терміном «програвач компакт-дисків», як правило, розуміється пристрій для відтворення звукових компакт-дисків (Audio CD). У Hi-Fi системах CD-програвач реалізований у вигляді самостійного пристрою, що підключається до ресивера або підсилювача. DVD–програвач

Як зберігати зелені помідори, щоб вони достигли?Як зберігати зелені помідори, щоб вони достигли?

Найкраще скласти зелені помідори в одну коробку, а помідори, що частково дозріли в іншу коробу, і обидві коробки помістити в темне місце. Бажано накрити коробки газетою, Що дозволить помідорам не

Як маркуються перемички?Як маркуються перемички?

Маркування перемичок Маркування складається з буквених та цифрових символів, розділених тире. Перша цифра вказує номер перерізу за ГОСТом. Наступні дві літери – тип перемички, цифри – довжина дм. Розрахункове навантаження