Сири з високим вмістом холестерину Серед найбільш поширених – пекорино, вершковий сир та пармезан. Такі сири краще не їсти тим, у кого і так високий рівень холестерину, або вживати їх з особливою обережністю, проконсультувавшись із лікарем.
Дієта при підвищеному рівні холестерину в крові
Продукт, 100 г | Холестерин, мг |
---|---|
Сир розсільний (адигейський, бринза), 100 г | 69,6 |
Сир розсільний (адигейський, бринза), 25 г | 17,4 |
Сир твердий | 80-120 |
Сир твердий (30% жирності), 100 г | 90,8 |
Сири з мінімальним вмістом холестерину Оптимальними за співвідношенням цінних нутрієнтів та холестерину вважаються такі сорти: Адигейський – білий пухкий сир. Виготовляється з коров'ячого молока. Відрізняється короткочасним дозріванням.