Соду гіркою висипати в суміш інгредієнтів тіста (поки не додано борошно) і полити її кількома краплями оцту. Після цього перемішати, щоб не залишилося порошку. Через 2-3 секунди буде реакція і всю суміш необхідно перемішати. У цій ситуації вуглекислий газ залишається у тесті.
— «як гасити соду оцтом: змішайте 1 ложку соди з 1 ложкою оцту»; — у найсміливішій раді рекомендується «до ч. л. питної соди додати 1 десертну ложку оцту».
на 1 чайну ложку соди достатньо півчайної ложки оцту чи навіть менше. Оцет беремо їдальню, наприклад, 9%. Можна взяти яблучний, винний оцет, можна, можливо погасити соду, Видавивши на неї трохи соку з лимона. Якщо за рецептом потрібна, наприклад, одна год.