Зазвичай перед готуванням печінка вимочують у молоці кілька годин – молоко витягне з неї гіркоту, а також зробить ніжнішою та м'якшою на смак. У деяких рецептах рекомендується вимочувати печінка у лимонному соку. Якщо ви вирішите готувати печінка без вимочування, то просто добре промийте її у воді.
Нескладна процедура вимочування печінки в молоці позбавить її гіркоти, сторонніх запахів і всіляких шкідливих речовин, які можуть у ній утримуватися. Також, завдяки цьому процесу, готова страва стане набагато м'якшою і соковитішою, ніж ви звикли.
За допомогою соди забираються будь-які сторонні запахи та неприємні присмаки. Також додавання соди позитивно відбивається і на текстурі печінки. Вона стає настільки м'якою, що буквально тане у роті.