Як розрахувати БЖУ?
- білки > 14% раціону (1–1,5 г білка на кілограм ваги);
- жири – 26–30% (1–1,2 г/кг);
- вуглеводи – 56–60% (6–6,5 г/кг).
Mar 30, 2019
Усереднена формула співвідношення білків, жирів, вуглеводів: Білки – 15-20% Жири – 30% Вуглеводи – 55-60%
Щоб розрахувати калорійність можна скористатися формулою Харріса-Бенедикта. Виглядає вона так: для жінок: BMR = 447,593 + (9,247 * вага в кг) + (3,098 * зростання в см) – (4,330 * вік у роках);Тому співвідношення БЖУ буде вже іншим:
- білки – 30%;
- жири – 20-25%;
- вуглеводи – 50-60%.
Jun 6, 2017