Дозволені продукти
- Нежирне яловиче м’ясо, відварене.
- Супи круп’яні, овочеві (вегетаріанські, на вторинному яловичому бульйоні).
- Олія оливкова, соняшникова.
- Картопля відварна.
- Каші (гречана, геркулесова, рисова).
- Натуральні йогурти без добавок, сир, кисле молоко, ряжанка.
- Білі сичужні сири.
Рекомендується виключити з раціону: – Бульйони, гострі, солоні, смажені страви, копченості, прянощі, ковбасні та гастрономічні вироби (варені та копчені ковбаси, сосиски, сардельки, шинка), печінку. – Яйця, гриби, горіхи. – Гострі та плавлені сири, морозиво, майонез, кетчуп.
гострі та плавлені сири, морозиво, майонез, кетчуп овочі: редька, редиска, щавель, шпинат, томати, болгарський перець, квашена капуста, солоні та мариновані огірки гриби, горіхи фрукти та ягоди: цитрусові, суниця, полуниця, малина, абрикоси, персики, гранати, виноград, обліпиха, ківі, ананас, диня, кавун…