При цьому яйця потрібно зберігати за температури +2+4°С . Тому найкраще місце для них – контейнери для овочів і фруктів внизу холодильника. Саме яйце – дивовижний і складний організм з дихаючою шкаралупою, тому перед тим, як помістити яйця в холодильник, не варто їх мити – інакше пори шкаралупи закупоряться. Aug 9, 2017
Найкраще заморожувати збиті сирі яйця, сирі білки і сирі жовтки, а також приготовані страви на основі яєць, як-от яєчня-бовтушка, пиріг із заварним кремом і яєчні запіканки. Заморожувати можна тільки свіжі яйця.
Шкаралупу яєць обмазують лярдом з усіх боків. Яйця укладають так, щоб вони не розбилися (наприклад, на спеціальні картонні таці для яєць). Підготовлені таким чином свіжі курячі яйця переносять у приміщення, в якому взимку зберігається прохолодна температура, але яке не промерзає (наприклад, підпол).
Тому не заморожуйте цілі яйця, а розбийте їх у миску й акуратно збийте, щоб білки та жовтки з’єдналися. Перелийте збиті яйця в порожній лоток для кубиків льоду, заморозьте, а потім викладіть кубики в пакет на блискавці і зберігайте в морозильній камері.