Для приготування пюре із заморожених плодів рекомендується використовувати розморожений овоч. Для прискорення процесу, пакети або контейнери з кабачком кладуться у воду кімнатної температури або під струмінь води з-під крана.
Якщо потрібно кабачки розморозити, то поставте їх у холодильник чи приміщення з кімнатною температурою. Усю рідину, що виділилася – злийте. Пюре розморожують так само. Кабачки, порізані кружальцями, дістають з морозильної камери, злегка розморожують, обвалюють у борошні або опускають у кляр і обсмажують.
Якщо ваші порції прикорму ще зовсім невеликі, або ви додаєте кабачкове пюре до інших овочів чи м'яса, зручно заморозити пюре в ємностях для заморожування льоду За допомогою чайної ложки перекласти пюре в комірки для заморожування кубиків льоду.
Як і будь-який інший продукт, дитяче овочеве пюре з кабачків краще пропонувати його дитині з ранку, після першого прийому їжі. Тоді буде можливість відстежити реакцію малюка на новий продукт протягом дня. Починати потрібно з половини чайної ложки, щоб простежити, як дитина реагує на зміни у раціоні.