Просто беру 0,5 год. л. соди в столову ложку і вичавлюю в неї сік лимона. Шипить, розмішаю і в тісто.Nov 28, 2011
Крім соку лимона чи лимонної кислоти соду можна погасити звичайним оцтом, який без проблем продається у будь-якому продуктовому магазині. Для отримання позитивного результату необхідно в чайну ложку накапати 5-7 крапель 9% оцту.
Найпопулярніша заміна харчової соди – пекарський порошок або розпушувач. Головне – дотримуватися пропорцій! Харчова сода (Вона ж – натрій двовуглекислий, бікарбонат натрію) широко використовується у випічці. Соду додають, як правило, в бездрожжеве тісто, а також в тісто для млинців та оладок, довіряючи їй роль розпушувача.
Як правило, додавання соди або розпушувача, використовується для надання будь-якому харчовому продукту пухкості та пишноти. В основному використовується для розпушування тіста.