Актуальні поради Українцям Як відбувається дозрівання сиру?

Як відбувається дозрівання сиру?

Для кожного сиру температура дозрівання може бути різною від 3 до 12 градусів. А вологість може варіюватися від 65 до 93%. Головне завдання таких кімнат – зробити так, щоб середовище дозрівання стало максимально близьким до природи і дало можливість розвиватися сирним бактеріям, які і надають сиру його неповторний смак.

Метою дозрівання сиру є перетворення продукту на більш засвоювану форму, надання їй певних органолептичних властивостей (смак і запах, консистенція, малюнок). Залежно від виду сиру при його дозрівання змінюються всі складові молока, що перейшли в сир (вода, молочний цукор, білки, жир, шари та ін).

Дозрівання – це період, у який сир отримує характерні саме для цього сорту смак та аромат. Деякі сорти сиру зріють роками, що надає їм безцінних смакових характеристик. Процес дозрівання сиру називається афінажу.

Related Post

Як довго можна пити леспефрил?Як довго можна пити леспефрил?

Леспефрил застосовують внутрішньо по 5-15 мл (1 чайна – столова ложка) 3-4 рази на добу. Допускається розведення препарату водою перед вживанням. Курс лікування-3-4 тижні. Як приймати, курс прийому та дозування

Як діє ефералган?Як діє ефералган?

Ефералган містить парацетамол, який блокує ЦОГ-1 і -2 переважно в ЦНС, впливаючи на центри болю та терморегуляції. У запалених тканинах клітинні пероксидази нейтралізують вплив парацетамолу на ЦОГ, що пояснює практично