Банани, як і інші тропічні фрукти (хоча банани не люблять тепло, від холоду вони починають гнити і втрачають смак. Крім того, найсмачніші банани – стиглі банани. У холодильнику вони не встигнуть дозріти. Зберігати їх найкраще за кімнатної температури в підвішеному стані, інакше на них можуть утворюватися пролежні.
1-2 дні не темніють зрілі банани за кімнатної температури; від 3 до 7 днів зберігаються стиглі плоди; до 14 днів зберігають свіжість зелені банани в прохолодній коморі.
Якщо вам потрібно зберегти свіжість уже очищених бананів – збризніть їх соком лимона або лайма. Відомо, що цитрусові уповільнюють процеси окислення, саме тому банани збережуть свій смак і текстуру довше.