Дуже просто! Для цього потрібно взяти необхідну кількість соди, яка розлучається у співвідношенні 1:2. Лимон можна видавити безпосередньо в соду. Потім соду та сік лимона слід змішати з борошном..
Не можна вживати содовий порошок у сухому вигляді, запиваючи водою. З нього готують розчин. Для цього гідрокарбонат натрію гасять невеликою кількістю окропу. Спочатку краще використовувати для олужування мінімум соди: на кінчику чайної ложки
Цілком підійде концентрований лимонний сік, сироватка або лимонна кислота Е330. Лимонна кислота особливо вдале рішення, на 1 чайну ложку соди знадобиться 1,5 чайні ложки лимонної кислоти у кристалах. Можна також гасити соду соди рисовим, яблучним, винним чи бальзамічним оцтом.
Сода + лимон/лимонна кислота Навіть якщо господині розуміють, як правильно гасити соду оцтом для випічки, вони можуть робити вибір на користь лимона. Так вони позбавляються присмаку оцту, який іноді залишається після приготування в оладках або пирогах.