Актуальні поради Українцям Чому варену картоплю для приготування страв протирають у гарячому стані

Чому варену картоплю для приготування страв протирають у гарячому стані

після варіння картоплю протирають гарячою при температурі не нижче 80° С, тому що при протиранні в холодному вигляді клітини, які містять оклейстеризований крохмаль легко руйнуються і виділяється крохмальний клейстер, завдяки якому пюре стає тягучим, темним і несмачним.3 черв. 2020 р.

Температура картоплі має бути не нижчою 80 °С, оскільки в охолодженій картоплі клітини, які містять клейстеризований крохмаль, легко руйнуються, внаслідок пюре стає тягучим, темним і несмачним.

При цьому утворюються продукти, що мають темне забарвлення. Щоб запобігти потемнінню обчищеної картоплі, її зберігають у холодній воді (не більш ніж 2-3 год), сульфітують або бланшують. У шкірочці накопичується отруйний глюкозид соланін (0,002-0,1 %), який у значній кількості є у картоплі, що проросла або позеленіла.

Картоплю очистити і порізати невеликими шматками, щоб вона швидше зварилася. Покласти картоплю в каструлю, залити водою і довести до кипіння. Коли вода закипить, посоліть блюдо, зменшіть вогонь і варіть протягом 15-18 хвилин, поки картопля не стане м'якою.

Чому картопля чорніє після варіння Так відбувається тому, що під час термічного оброблення клітковина, яка міститься в картоплі, руйнується. Під час цього процесу вивільняються іони заліза, хлорогенова кислота, а потім з'єднуються одне з одним. Саме тому на картоплі з'являються темні плями.

Складіть картоплю в каструлю, залийте холодною водою, накрийте кришкою та поставте на вогонь. Коли вода закипить, посоліть та варіть картоплю 15–20 хвилин. Коли картопля буде готова, злийте воду, додайте в каструлю молоко та вершкове масло. Ретельно розімніть картоплю картоплем'ялкою — щоб не було грудочок.





Рецепти і калорійність. Зміст: [ hide] 1 Користь і переваги вареної картоплі. 2 Здоров’я і користь для організму. 3 Переваги вареної картоплі у різних стравах. 4 Калорійність вареної картоплі та способи зменшення кількості калорій. Картопля – один з найдоступніших продуктів в українській кухні.

Related Post

Як правильно перенести слово пташенята?Як правильно перенести слово пташенята?

пташенята Слово “пташенята” можна переносити тільки одним способом! Пташенята по складах птен – початковий, прикритий, напівзакритий, 4 букви н – непарна дзвінка приголосна (сонорна), примикає до поточного складу ци –

Як проростити насіння незабудок?Як проростити насіння незабудок?

Насіння не потрібно сильно заглиблювати, досить просто розкидати по поверхні ґрунту і трохи присипати легким ґрунтом. Швидко з'являються сходи буквально через 5 днів. Як тільки у паростка сформуються два листочки,