Викладаючи сік у остиглий морс у нас збережеться більше вітамінів….Приготування
- У воду додаємо цукор, можна додати до смаку. …
- У цей момент журавлину подрібнюємо блендером і проціджуємо через сито.
- Сік від журавлини залишаємо в мисці, він потім нам знадобиться, а макуху від ягід кладемо у воду з цукром і доводимо до кипіння.
Закип'ятіть воду, додайте|добавляйте| цукор і розмішайте. Опустіть макуху від ягід у воду, поставте каструлю на вогонь. Після закипання варіть морс 5-6 хвилин. Дайте морсу трохи охолонути, потім процідіть.
Так, у чорномородиновому морсі міститься найбільше вітаміну С (200 мг на 100 г продукту), у журавлині та брусниці – антибактеріальних речовин.