Актуальні поради Українцям Як правильно використовувати журавлину?

Як правильно використовувати журавлину?

Рекомендоване добове дозування ягоди – 75–100 г. Не варто їсти її з ранку натще і у вечірній час перед сном. Також зверніть увагу на соуси з журавлиною і особливо її поєднанням з м'ясом: ягода допомагає білку краще засвоюватися і отримувати з їжі максимум корисних властивостей. Oct 20, 2021

Всі сталеві сміливо можуть пити з журавлини компоти, є варення, додавати ягоди до каші. Але найкорисніше робити з неї морс. Щоб не вбити всі корисні властивості журавлини зі свіжих або розморожених ягід, потрібно зробити пюре. Потім змішати його з водою та пити у вигляді морсу.

Журавлинний морс – класичний засіб для боротьби із застудними захворюваннями. З плодів потрібно вичавити сік, макуху залити водою. Довести до кипіння, прокип'ятити 5 хвилин, відцідити, змішати з|із| вичавленим соком. За бажанням додати трохи цукру або меду.

Журавлина потовкти з додаванням всієї норми цукру в кашку. Залити окропом,розмішати. Поставити на плиту і довести до кипіння (не кип'ятити!!!) накрити кришкою і дати настоятися,поки ягода не осяде.

Related Post