Правильно зберігати ковбасу потрібно у спеціальних пластикових контейнерах або тримати у харчовому папері. Можна збільшити термін зберігання ковбаси, змастивши її зріз яєчним білком, жиром чи лимонним соком. Але після цього оброблений зріз слід обернути харчовою плівкою.
1:3210:06Suggested clip 55 secondsЯК ЗБЕРІГАТИ ДОМАШНУ КОЛБАСУ – YouTubeYouTubeStart of suggested clipEnd of suggested clip
Умови зберігання. Для того щоб ковбаса довше залишалася свіжою, її в жодному разі не можна зберігати у целофанових пакетах. Ковбаса в целофані "задихається", термін зберігання скорочується у 2 – 3 рази. Для зберігання ковбаси найкраще підходить паперовий пакет.
Натуральна оболонка для ковбаси зберігається двома способами – заморожування та засолювання. При засолюванні кишки прополіскують у теплій воді, засипають сіллю на 15 хвилин. Потім натурпродукт віджимають, знову солять і зберігають у герметичній ємності при температурі від 0 до +10 ⁰С не більше 12 місяців.