Жарма – зерновий напій, виготовлений із добірних сортів ячменю, кукурудзи, пшениці, пшона, з додаванням натурального айрану. Властивості містить вітаміни А, Е, B1, B2, С, РР. Сприяє зміцненню імунітету, сприятливо впливає на роботу шлунка. Відмінно втамовує спрагу та голод.
Доктор історичних наук Тинчтикбек Чоротегін розповів Kloop.kg, що в Киргизстані спека відрізняється до смаку залежно від регіону, де його варять. Потім у казан додається борошно. «Наприклад, у гірському Нарині в дуже спекотні дні літа готують напій, що забродив, і називають його максим.
Жадозаспокійливий, оздоровчий, тонізуючий напій з добірних сортів ячменю, пшениці та кукурудзи. Традиційний напій Максим Шоро має лікувальні властивості, вишуканий смак і аромат, а також втамовує спрагу і голод.