Живі лакто- і біфідобактерії, що містяться в молочних продуктах, корисні для організму, швидко гинуть при нагріванні в мікрохвильовій печі. До того ж кефір, йогурт, молоко чи ряжанка можуть «звернутися» та втратити смакові якості.
Кефір має бути кімнатної температури, 20–23 °С, але в жодному разі не теплим або надто холодним. Перед тим як випити кефір, що зазвичай зберігається в холодильнику, налийте його в склянку і дайте прийняти температуру навколишнього середовища. Пити кефір слід невеликими ковтками, роблячи паузи.
Кисломолочні продукти містять живі біфідо- та лактобактерії, які корисні для травлення. При нагріванні в мікрохвильової печі вони гинуть, а самі продукти нерідко «згортаються» і втрачають смакові якості, перетворюючись на сирну масу.