І зробити це можна за допомогою звичайного картопляного, рисового або кукурудзяного крохмалю, який найчастіше використовується при приготуванні різних страв, та води. Пропорційне співвідношення цих двох інгредієнтів безпосередньо залежить від того, який ступінь жорсткості ви хочете надати тканини.
Для накрохмалювання сорочок, серветок, скатертин концентрацію збільшують до середньої: столова повна ложка крохмалю на літр води. Для манжет, пишних спідниць, комірців використовують максимальну концентрацію – потрібно розвести в літрі 2-3 столові ложки порошку крохмалю.
Якщо необхідно сильно накрохмалити виріб, візьміть 2 столові ложки крохмалю, для середньої обробки достатньо 1,5 ложки. Зверніть увагу! Від вибору крохмалю залежатиме його пропорція для приготування суміші.
Найпоширеніший спосіб зробити це за допомогою розчину для крохмалювання, купивши його в магазині в готовому вигляді. Даний засіб знаходиться в балончику під тиском і розбризкується на марлю на відстані близько тридцяти сантиметрів. Потім готовий виріб потрібно пропрасувати праскою, і марля стане помітно твердою.