Енергетична цінність моркви становить 32 ккал на 100 гр. продукту. До її складу входять: білки – 1,3 гр .; жири – 0,1 гр .; вуглеводи – 6,9 гр.
Морква — низькокалорійний овоч (34−45 ккал/100 г), який містить від 5,1 до 9 г вуглеводів на 100 г та 3,6 г клітковини.
Морква містить 8,2 г вуглеводів в 100 г продукту. Калорійність — 35,0 ккал.
Про користь моркви, мабуть, кожен чув із самого дитинства. Направду, цей яскравий і хрусткий овоч – справжнє джерело вітамінів і мінералів, найвідомішим з яких є бета-каротин. Вона містить також багато вітаміну А, В6, С, К, фолієву кислоту, калій, залізо, мідь, марганець та клітковину.
Кількість калорій в овочах
Продукт | Кількість | Вуглеводи (г) |
---|---|---|
Картопля | 100 г | 16,0 |
Картопля варена | 100 г | 16,7 |
Картопля солодка | 100 г | 13,3 |
Картопляне пюре | 100 г | 14,3 |
Основним джерелом складних вуглеводів є продукти рослинного походження:
- бобові (квасоля, горох, сочевиця);
- цільнозернові (усі види крупи, борошно грубого помелу, макарони з борошна грубого помелу);
- овочі та фрукти (буряк, морква, кабачки, банани, гарбуз, картопля).
Вживання в їжу моркви в сирому вигляді переважно, т. к. температура розкладання вітамінів знаходиться в діапазоні від 70 до 90 ⁰С. Будь проварювання, запікання, тушкування призводить до інактивації до 70 % вітамінів. Калорійність сирої моркви показник динамічний, …