Офіціанти наливають вино завжди правою рукою, тримаючи руку над етикеткою та підійшовши до відвідувача праворуч. Чарки та келихи не наливають догори, зазвичай залишають 2 см до краю. Принісши винозамовлене відвідувачем, офіціант повинен показати йому етикетку і після цього, отримавши дозвіл, відкоркувати пляшку.
Надріз необхідно зробити по колу: по нижньому і верхньому виступу шийки пляшки. Професійні сомельє роблять його по нижньому, це трохи важче, тому що потім вам треба гарним рухом зняти капсулу, зате коли ви будете наливати вино, воно точно не стосуватиметься її краю.
Вина у келихи наливають трохи більше трьох чвертей обсягу. Ароматні марочні вина з гарним букетом вимагають більшої повітряної камери. наливають ще менше – до 50% обсягу келиха.