Найкращої якості тунець з великим вмістом жиру, темно червоного кольору, з найменшим вмістом волокон, який легко піддається розрізанню. Крім того м’ясо тунця не повинно бути водянистим і позбавленим смаку. В даному випадку маємо справу з розмороженою рибою низької якості.Apr 11, 2016
Оскільки тунець – риба жирна, її треба вживати в їжу дуже свіжою. Під час купівлі філе дивіться, щоб плоть була твердою, щільною, червоною або темно-червоною з м’ясним ароматом. Не беріть філе, якщо воно знебарвилося біля кісток, або якщо воно має коричнюватий відтінок.
Тихоокеанський блакитний тунець Тихоокеанський блакитний тунець – найбільший (до 450 кг), найдорожчий і найсмачніший вид тунця, який виловлюють у Японії та в Америці.
Свіже філе тунця завжди вирізняється темно-червоним кольором, який має бути однорідним, тому ретельно оглядайте рибу під час купівлі. Коричневі плями і нерівномірне забарвлення мають вас насторожити. Як правило, вони говорять про те, що тунець несвіжий.